Alle bygninger og lokaler hvor der er forsamlet mennesker, er underlagt meget kritiske brandeftersyn, for at sikre sig mod at der opstår brand, og hvis den opstår at der er slukningsmateriel og flugtveje. Det er dog mit indtryk ved arbejde med ventilationsanlæg at man glemmer ventilationskanalerne, de ligger jo ikke lige synlige, så de kan være sat til med skidt og fedt, og dermed være en brandbombe for en bygning. Specielt når der er køkkenudsugning fra friture og andet kan de være meget slemt sat til med fedt, uden at nogen bemærker det. Selvfølgelig skal de holdes rene ved en rutinemæssig rengøring, men ofte er der ikke nogen der har ansvar for netop denne opgave, så den bliver glemt eller nedprioriteret. Selv de steder hvor der er rengøring af kanaler sker der en ophobning af fedt få uger efter, der bliver værre og værre indtil næste rengøring, og der kan gå år mellem disse rengøringer.
Det kan være meget arbejdskrævende og dyrt at rengøre store ventilationsanlæg, så derfor bør man installere udstyr der minimerer ophobningen af fedt i kanalerne, der jo også medfører andre gener som lugt til omgivelserne og væsentlig nedsat levetid på ventilatorer og andet udstyr i anlægget.
Den første betingelse er at fedtfiltre i emfang bliver holdt rene hver dag, de opfanger en væsentlig del af fedtet, hvis de vedligeholdes. Dette er i øvrigt også væsentligt for hygiejnen, men desværre har jeg set mange eksempler på mangelfuld rengøring.
AirMaid er en rigtig god mulighed for at neutralisere fedtstofferne, idet de igangsætter en kemisk reaktion hvor fedtstoffer omdannes til vanddamp og andre stoffer der indgår i atmosfærisk luft, og til rest bliver kun indtørrede kulpartikler der er meget lettere at rengøre. Dette princip medfører desuden at der er mulighed for at benytte varmegenvinding fra køkkenlokaler, der jo altid har et stort varmeoverskud.
Brandsikkerhed. McDonalds er en af de mange der har fundet anvendelse af AirMaid, der er godkendt til installering hos McDonalds Europa og grundigt testet, især på mange Svenske McDonalds restauranter, og herved at der opnået mange fordele. Altid rene kanaler og dermed væsentlig reducering af brandrisiko samt lugt til omgivelserne. Billigere drift på grund af mindre rengøring af kanaler, og mulighed for varmegenvinding.