Alle 140 MAX restauranter i Sverige, skal have installeret AirMaid.
MAX kæden har konstateret at ved installation af AirMaid i deres afkast, elimineres deres brandrisiko væsentligt.
Det kan være meget arbejdskrævende og dyrt at rengøre store ventilationsanlæg, så derfor bør man installere udstyr der minimerer ophobningen af fedt i kanalerne, der jo også medfører andre gener som lugt til omgivelserne og væsentlig nedsat levetid på ventilatorer og andet udstyr i anlægget.
Den første betingelse er at fedtfiltre i emfang bliver holdt rene hver dag, de opfanger en væsentlig del af fedtet, hvis de vedligeholdes. Dette er i øvrigt også væsentligt for hygiejnen, men desværre har jeg set mange eksempler på mangelfuld rengøring.
AirMaid er en rigtig god mulighed for at neutralisere fedtstofferne, idet de igangsætter en kemisk reaktion hvor fedtstoffer omdannes til vanddamp og andre stoffer der indgår i atmosfærisk luft, og til rest bliver kun indtørrede kulpartikler der er meget lettere at rengøre. Dette princip medfører desuden at der er mulighed for at benytte varmegenvinding fra køkkenlokaler, der jo altid har et stort varmeoverskud.
McDonalds er en af de mange der har fundet anvendelse af AirMaid, der er godkendt til installering hos McDonalds Europa og grundigt testet, især på mange Svenske McDonalds restauranter, og herved at der opnået mange fordele. Altid rene kanaler og dermed væsentlig reducering af brandrisiko samt lugt til omgivelserne. Billigere drift på grund af mindre rengøring af kanaler, og mulighed for varmegenvinding.